Privat

LayerOne Network AB erbjuder dig som privatperson installationer av strukturerade fiber- och kopparkabelsystem. I dag har kabelsystemen en mycket hög prestanda, vilket även ställer höga krav på installatören. Vi besitter flera års erfarenhet inom branschen, har de certifieringar som krävs för att kunna utföra fackmannamässiga installationer, samt lämna systemgarantier på dessa. Allt för att våra kunder skall få ut så mycket som möjligt ur sina nätverk.

Vi underlättar för dig

Fördelarna med uppkoppling via fiber är många. En mycket snabbare och stabilare anslutning, inga driftstörningar till följd av åskoväder eller påverkningar från andra elektriska signaler. Detta beror på att en fiberoptisk kabel inte innehåller någon ledande metall. En fiber är uppbyggd utav glas och plast, där signalerna levereras via ljus som reflekteras genom fiberkärnan i olika våglängder. Detta sker med ljusets hastighet och möjligheterna blir näst intill oändliga. För att få ut så mycket som möjligt av mikrotekniken krävs dock stor skicklighet och noggrannhet av installatörerna.
Ett lokalt hemmanätverk kan innehålla många variabler och ge många användbara möjligheter. Man kan bygga det med ett spridningsnät av nätverkskablar och datauttag i olika rum eller med trådlösa accesspunkter eller varför inte en kombination. Ett gästnätverk till era besökare? En aktiv backup och kanske en NAS (Network Attached Storage) för att enkelt dela och streama filmer, bilder eller filer internt mellan era datorer och TV apparater. Spela musik i husets olika rum eller skicka ut robotgräsklipparen på uppdrag med endast en knapptryckning på din smartphone. Möjligheterna är som sagt många, men problemet är att hitta och förstå var de olika lösningarna lämpar sig bäst och hur man bygger det driftsäkert och stabilt.
När det kommer till larm och övervakning bör man först fundera över vilken nivå man vill lägga sig på. Är det ditt permanenta hem eller kanske en sommarstuga eller garage som skall larmas? Ska det vara rörelsedetektorer som slår igång en siren? Glaskross och dörrsensorer? Ska det även vara nätverkskameror inne och utomhus som du kan övervaka från din mobiltelefon? Ska det vara kopplat till dig privat eller direkt till en larmcentral med väktarutryckning? Ska det vara kopplat till rökmaskiner och blixtlampor som slår ut tjuvens syn? Även här finns det många alternativ. LayerOne känner till dem flesta och hjälper dig med dina funderingar.
private.png
Back to top